KONDITION

TRIN2

GENOPTRÆNING

Genoptræning efter:
BETÆNDELSE AF VOKSEZONEN PÅ ALBUEN
(”LITTLE LEAGUE ELBOW”)

TRIN 2

Behandlingen omfatter primært aflastning. Ved de fleste børn er denne ”behandling” helt tilstrækkelig, og idrætsaktiviteten kan genoptages lidt forsigtigt, når smerterne er svundet. Hvis der aflastes kort efter symptomdebut, er aflastningsperioden sædvanligvis kort. Følgende genoptræningsprogram kan anvendes ved de fleste større børn med overbelastningssymptomer fra voksezonen på albuen
KONDITION
Ubegrænset: Cykling og løb.

UDSPÆNDING
(10 min)

Læg træningsarmen ud over kanten af et bord med håndfladen ned af. Pres med den anden arm på oversiden af hånden så der kommer tiltagende udspænding på træningsarmens forside. Gentag øvelsen, hvor træningsarmens hånd presses til først den ene side og efterfølgende til den anden side. Til sidst vendes armen og med den raske arm presses på undersiden af hånden, så der kommer tiltagende udspænding på træningsarmens underside. Alle udspændingerne holdes i 20 sekunder efterfulgt af 20 sekunders pause.

Sid på et bord. Hold armene ind mod kroppen. Drej hænderne så fingrene peger bagud og tommelfingeren ud til siden. Armene skal være strakte. Læn overkroppen langsomt bagud, så der kommer tiltagende udspænding i underarmene. Hold udspændingen i 20 sekunder. Slap ad i 20 sekunder.

STYRKE
(10 min)

Sid med hånden ud over kanten af et bord. Håndfladen opad. Læg med den anden hånd et lille pres på træningshånden og hold presset i 10 sekunder. Slap af i 10 sekunder.

Klem om en blød bold (eller juxtadej)

Tag et gummibånd rundt om fingrene. Spred fingrene, så gummibåndet strammes.

Krøl med strakte arme et viskestykke sammen.

Udspænding (stretching) gennemføres på følgende vis: Spænd muskelgruppen i 5 sekunder. Umiddelbart herefter udspændes muskelgruppen i 20 sekunder. Musklen må godt blive øm, men må ikke gøre ondt. Slap af i 20 sekunder. Proceduren gentages. Tidsforbruget ved udspænding, koordination og styrketræning kan ændres efter træningsmuligheder og individuelle behov.