KONDITION

TRIN3

GENOPTRÆNING

Genoptræning efter:
OSGOOD-SCHLATTER
(OSGOOD-SCHLATTER)

TRIN 3

Behandlingen omfatter primært aflastning. Ved mindre børn er denne ”behandling” helt tilstrækkelig, og idrætsaktiviteten kan genoptages lidt forsigtigt, når smerterne er svundet. Hvis der aflastes kort efter symptomdebut, er aflastningsperioden sædvanligvis kort.
Følgende genoptræningsprogram vil dække behovet for langt de fleste børn med overbelastningssymptomer fra knæskalssenen (Osgood-Schlatter). Ældre teenagere, der dyrker elitesport kan med fordel anvende genoptrænings-programmet for ”Osgood-Schlatter”, som findes under voksenskader.
KONDITION
Ubegrænset: Cykling med svag belastning, svømning og løb med stigende distancer på blødt underlag.

UDSPÆNDING
(10 min)

Stå med støtte. Bøj i knæet og tag om foden med hånden. Træk foden op og knæet lidt bagud, så der kommer tiltagende udspænding af forlåret. Hold udspændingen i 20 sekunder. Slap af i 20 sekunder. Øvelsen kan også udføres liggende. Hvis du ligger på maven, kan du trække foden op ved hjælp af et håndklæde.

 

STYRKE
(10 min)

Stå med elastikken om træningsbenet med ryggen mod elastikken. Før benet frem og langsomt tilbage. Du kan flytte elastikken op og ned af benet afhængig af styrken i knæet. Jo større styrke jo længere ned skal elastikken.

Sid på stolen. Løft knæet til vandret. Hold det i 1 min. Sænk det til ca. 45 grader 
i 30 sek. Sænk det til udgangsstilling.

Gå op og langsomt ned af skammel. Gå først op med det raske ben og først ned med det raske ben. Belastningen kan øges ved at tage en rygsæk på og efterhånden øge ballasten i rygsækken.

Udspænding (stretching) gennemføres på følgende vis: Spænd muskelgruppen i 5 sekunder. Umiddelbart herefter udspændes muskelgruppen i 20 sekunder. Musklen må godt blive øm, men må ikke gøre ondt. Slap af i 20 sekunder. Proceduren gentages. Tidsforbruget ved udspænding, koordination og styrketræning kan ændres efter træningsmuligheder og individuelle behov.