KONDITION

TRIN1

GENOPTRÆNING

Genoptræning efter:
UDVENDIG SKINNEBENSBETÆNDELSE
(PERIOSTITIS TIBIALIS LATERALIS)

TRIN 1

Følgende genoptræningsprogram vil dække behovet for langt de fleste børn med hulfodssenebetændelse.
Ældre teenagere, der dyrker elitesport kan med fordel anvende genoptræningsprogrammet for ”UDVENDIG SKINNEBENSBETÆNDELSE”, som findes under voksenskader.
KONDITION
Ubegrænset: Cykling, svømning og løb i vand.

UDSPÆNDING
(5 min)

Stå på det raske ben. Støt med modsidige hånd mod væggen. Bøj i knæet på træningsbenet og før hælen mod balden. Tag med hånden om lilletåsiden af foden og træk langsomt opad, så fodleddet strækkes maksimalt og føres over bag det raske ben, så der kommer tiltagende udspænding af ydersiden af skinnebenet. Hold udspændingen i 20 sekunder. Slap af i 20 sekunder.

STYRKE
(5 min)

Lig med pude under læggen. Vip foden op og ned uden modstand.

Sid på en stol. 
Hold hælen i gulvet og løft tæerne mod loftet.

Udspænding (stretching) gennemføres på følgende vis: Spænd muskelgruppen i 5 sekunder. Umiddelbart herefter udspændes muskelgruppen i 20 sekunder. Musklen må godt blive øm, men må ikke gøre ondt. Slap af i 20 sekunder. Proceduren gentages. Tidsforbruget ved udspænding, koordination og styrketræning kan ændres efter træningsmuligheder og individuelle behov.