KONDITION

TRIN1

GENOPTRÆNING

Genoptræning efter:
INDVENDIG SKINNEBENSBETÆNDELSE
(PERIOSTITIS TIBIALIS MEDIALIS, ”SHIN SPLINT”)

TRIN 1

Følgende genoptræningsprogram vil dække behovet for langt de fleste børn med hulfodssenebetændelse.
Ældre teenagere, der dyrker elitesport kan med fordel anvende genoptræningsprogrammet for ”INDVENDIG SKINNEBENSBETÆNDELSE”, som findes under voksenskader.
KONDITION
Ubegrænset: Cykling, svømning og løb i vand.

UDSPÆNDING
(5 min)

Stå på det raske ben. Støt med samsidige hånd mod væggen. Bøj i knæet på træningsbenet og før hælen mod balden. Tag med hånden om storetåsiden af foden og træk langsomt opad, så fodleddet strækkes maksimalt og føres lidt udad, så der kommer tiltagende udspænding af indersiden af skinnebenet. Hold udspændingen i 20 sekunder. Slap af i 20 sekunder.

STYRKE
(5 min)

Lig med pude under læggen. Vip foden op og ned uden modstand.

Udspænding (stretching) gennemføres på følgende vis: Spænd muskelgruppen i 5 sekunder. Umiddelbart herefter udspændes muskelgruppen i 20 sekunder. Musklen må godt blive øm, men må ikke gøre ondt. Slap af i 20 sekunder. Proceduren gentages. Tidsforbruget ved udspænding, koordination og styrketræning kan ændres efter træningsmuligheder og individuelle behov.