KONDITION

TRIN4

GENOPTRÆNING

Genoptræning efter:
MUSKELBRISTNINGER BAGLÅR
(RUPTURA MUSCULI)

TRIN 4

KONDITION
Ubegrænset: Cykling, svømning og løb med spurt.

UDSPÆNDING
(5 min)

Lig på ryggen. Træk træningsbenet op mod hovedet, så der kommer tiltagende udspænding af baglåret. Udfør øvelsen både med strakt og bøjet knæ. Hold udspændingen i 20 sekunder. Slap af i 20 sekunder. Øvelsen kan også udføres stående med træningsbenet strakt på et stol, mens forkroppen bøjes let fremover.

STYRKE
(40 min)

Sid på stol med elastik om ankelen med ansigtet mod elastikken. Løft benet og bøj og stræk knæet langsomt.

Stå ved stol med vægt på det raske ben. 
Stå med sandsæk om træningsbenet. Bøj og stræk langsomt i knæet på træningsbenet.

Udspænding (stretching) gennemføres på følgende vis: Spænd muskelgruppen i 5 sekunder. Umiddelbart herefter udspændes muskelgruppen i 20 sekunder. Musklen må godt blive øm, men må ikke gøre ondt. Slap af i 20 sekunder. Proceduren gentages. Tidsforbruget ved udspænding, koordination og styrketræning kan ændres efter træningsmuligheder og individuelle behov.