KONDITION

TRIN1

GENOPTRÆNING

Genoptræning efter:
BRISTNING AF ACHILLESSENEN
(RUPTURA TRAUMATICA TENDINIS ACHILLES)

TRIN 1

Tidsangivelserne efter udspænding, koordinationstræning og styrketræning angiver tidsforbruget på udspænding, koordinations- og styrketræning for hver time, der trænes. Tidsangivelsen er således ikke en angivelse af det daglige træningsbehov, som er meget individuelt.

KONDITION
Ubegrænset: Cykling og svømning.

UDSPÆNDING
(Ingen øvelser)

KOORDINATION
(5 min)

Stå på et ben på gulv/madras. 
Kig frem og hold knæet led bøjet.

STYRKE
(55 min)

Lig med pude under læggen. Vip foden op og ned uden modstand.

Sid på gulvet. Vip foden fra side til side med elastikken på ydersiden af foden, uden bevægelser i knæ.

Sid på gulvet. Vip foden fra side til side med elastikken på indersiden af foden, uden bevægelser i knæ.

Udspænding (stretching) gennemføres på følgende vis: Spænd muskelgruppen i 5 sekunder. Umiddelbart herefter udspændes muskelgruppen i 20 sekunder. Musklen må godt blive øm, men må ikke gøre ondt. Slap af i 20 sekunder. Proceduren gentages. Tidsforbruget ved udspænding, koordination og styrketræning kan ændres efter træningsmuligheder og individuelle behov.