Ledskred i albue – Trin 2

Denne genoptræning gælder kun ukomplicerede ledskred i albuen, der ikke har krævet operation. Hvis der har været komplikationer f.eks. med knoglebrud, kar- eller nervebeskadigelser må genoptræningen aftales med den behandlende læge.

Tidsangivelserne angiver tidsforbruget på udspænding, koordinations- og styrketræning for hver time, der trænes. Tidsforbruget ved udspænding, koordination og styrketræning kan ændres efter træningsmuligheder og individuelle behov.

Udspænding (stretching) gennemføres på følgende vis: Spænd muskelgruppen i 5 sekunder. Umiddelbart herefter udspændes muskelgruppen i 20 sekunder. Musklen må godt blive øm, men må ikke gøre ondt. Slap af i 20 sekunder. Proceduren gentages.

Instruktion

Generel instruktion til genoptræning – læs her

Kondition

Ubegrænset: Cykling og løb

Udspænding

20 min – primært for at opnå fuld bevægelighed

Roter underarmen så håndfladen vender skiftevis op og ned.

Bøj og stræk armen til yderstilling. Læg efterhånden en forsigtigt pres på i yderstillinger for at opnå maksimal bevægelighed.

Styrke

20 min

Stå med en pølle op mod vægen. Læg træningsarmen op mod pøllen og bevæg den langsomt op ad væggen over 90 grader.

Lig på maven hen over et bord. Støt med begge arme på gulvet. Løft den ene arm op fra gulvet og hold stillingen i ca. 10 sek. Skift arm.

Lig på ryggen med støtte på albuen. 
Hold en vægt i hånden og bøj og stræk albuen langsomt.

Sid med hånden ud over kanten af et bord. Håndfladen nedad. Læg med den anden hånd et lille pres på træningshånden og hold presset i 10 sekunder. Slap af i 10 sekunder.

Sid ved et bord med en hammer i hånden. Lad armen hvile på bordet og hold hånden ud over kanten. 
Roter langsomt underarmen fra side til side.