Muskelbristninger, baglår – Trin 1

Følgende genoptræningsprogram vil dække behovet for langt de fleste børn med muskelblødninger i baglåret. Ældre teenagere, der dyrker elitesport kan med fordel anvende genoptræningsprogrammet for voksne.

Tidsangivelserne angiver tidsforbruget på udspænding, koordinations- og styrketræning for hver time, der trænes. Tidsforbruget ved udspænding, koordination og styrketræning kan ændres efter træningsmuligheder og individuelle behov.

Udspænding (stretching) gennemføres på følgende vis: Spænd muskelgruppen i 5 sekunder. Umiddelbart herefter udspændes muskelgruppen i 20 sekunder. Musklen må godt blive øm, men må ikke gøre ondt. Slap af i 20 sekunder. Proceduren gentages.

Instruktion

Generel instruktion til genoptræning – læs her

Kondition

Ubegrænset: Cykling. Svømning.

Udspænding

5 min

Lig på ryggen. Hold om knæet og træk knæet op mod brystet, så der kommer tiltagende udspænding af baglåret. Hold udspændingen i 20 sekunder. Slap af i 20 sekunder.

Styrke

10 min

Lig på ryggen. Lad hælen på træningsbenet hvile på bord eller glat gulv. Bøj og stræk træningsbenet, mens du holder kontakten med underlaget.

Lig på gulvet med armene over hovedet og med strakte ben. Løft højre arm og venstre ben samtidigt. Løft herefter modsatte arm og ben.